30.-31. máj 2017, Začiatok: 12:00 (Prihlasovanie na toto podujatie je po uzávierke)
Pracovné stretnutie PRE VEDÚCE ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ - ÚČTOVNÍCTVO – ODPADY – VEREJNÉ OBSTARÁVANIE
Tatranská Lomnica, Hotel Titris
pracovné stretnutie
vedúce školských jedální, zamestnanci obcí, ktorí majú na starosti financovanie školskej jedálne
70
30.05.2017
303105
RVC Košice, RVC Michalovce, RVC Prešov
Cena pre členov:
124 €Cena pre nečlenov:
141 €Program:
1.deň: Základy ekonomiky a základná ekonomická dokumentácia školskej jedálne.
Lektorka: Mgr. Katarína Tamášová
- Príprava podkladov pre účtovníctvo školy – základy zo zákona o účtovníctve.
- Dokumentácia ŠJ a finančná kontrola – základy zo zákona o finančnej kontrole.
- Rozpočet a rozpočtové pravidlá – základy zo zákona o rozpočtových pravidlách.
- Školská jedáleň a inventarizácia.
Nakladanie s odpadmi vznikajúcimi pri prevádzke školských jedální v súlade s ustanoveniami zákona č.79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších právnych predpisov
Lektorka: RNDr. Iveta Pristašová
- prehľad legislatívnych predpisov v oblasti odpadového hospodárstva
- nakladanie s odpadmi katalógové číslo : 20 01 08- biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad, 20 01 25- jedlé oleje a tuky, 19 08 09- zmesi tukov a olejov z odlučovačov oleja z vody obsahujúce jedlé oleje a tuky a pod.
- vedenie evidencie o odpadov podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR č. 366/2015 Z. z. o evidenčnej povinnosti a ohlasovacej povinnosti (evidenčný list odpadu, ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním atď.)
2. deň: Verejné obstarávanie potravín
Lektorka: Mgr. Katarína Tamášová
- opis predmetu zákazky
- podmienky účasti, kritériá hodnotenia
- sezónnosť potravín a výhody
- bezpečnosť a kvalita potravín, biopotraviny
- Dokážete/me aplikovať uznesenie vlády SR č. 168 z mája 2016 k zásadám pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní?
- Materiálno-spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie MŠVVaŠ SR od septembra 2016.
- Ako na prieskum trhu a výzvy - vzorová dokumentácia.