Regionálne vzdelávacie centrum Prešov - Prihláška: Ochrana osobných údajov - nové pravidlá v roku 2018 po novele platnej od 25.5.2018 

Ochrana osobných údajov - nové pravidlá v roku 2018 po novele platnej od 25.5.2018

Názov: Ochrana osobných údajov - nové pravidlá v roku 2018 po novele platnej od 25.5.2018
Termín:18. máj 2018, Začiatok: 09:00
Miesto konania:Prešov, Okresný úrad, Námestie mieru 3
Lektor: doc. JUDr. Mgr. Dušan Šlosár, PhD.
Kategória:legislatívny seminár
Cieľová skupina:štatutári a zamestnanci obcí, škôl a iných zariadení, kontrolóri, poslanci, ostatní záujemcovia
Cena pre členov:18 €
Cena pre nečlenov:33 €
Kapacita:150
Uzávierka:18.05.2018
Organizátor:RVC Prešov
Variabilný symbol:1805
Program:

Zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a Nariadenie Parlamentu EU a Rady EU č. 2016/679 (GDPR)

  • Čo prináša nová právna úprava a Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679?
  • Nové vymedzenie oprávnených a zodpovedných osôb a aké podmienky musia byť splnené.
  • Význam základných zásad spracovávania osobných údajov.
  • Povinnosť ustanoviť zodpovednú osobu a podmienky ktoré musí zodpovedná osoba spĺňať.
  • Čo považujeme za cyklus spracovávania osobných údajov.
  • Ktoré prípady sú považované za zákonné spracovávanie osobných údajov.
  • Kódex spracovania osobných údajov a certifikácia a vnútropodnikové pravidlá v oblasti spracovania osobných údajov.
  • Kedy prevádzkovateľ osobných údajov podáva úradu oznámenie o porušení ochrany osobných údajov, kedy je povinná predchádzajúca konzultácia spracovávanie osobných údajov a kedy je povinný posúdiť vplyv na ochranu osobných údajov?
  • Aké postavenie majú certifikačné a monitorovacie subjekty?
  • Čo je to pseudonymizácia údajov, profilovanie, logovanie, fyzický incident či ďalšie novo zavedené inštitúty stanovené pre subjekty spracovávajúce osobné údaje.
  • Sankcie za správne delikty (do 20.000.000.-€) a poriadkové pokuty (do 10.000.-€).
  • Aké zmeny nastávajú v administrácii spracovania osobných údajov a aká dokumentácia sa vyžaduje od prevádzkovateľa a sprostredkovateľa.
Zmluvné podmienky:

Regionálne vzdelávacie centrum Prešov

Námestie mieru 1, 080 01 Prešov

IČO: 31954120

DIČ: 2021241937

č. účtu: 2578922254/0200

SK49 0200 0000 0025 7892 2254

RVC Prešov nie je platcom DPH.

Pozvánka obsahuje všetky údaje potrebné k úhrade poplatku a spolu s príjmovým pokladničným dokladom, resp. výpisom z účtu o úhrade poplatku tvorí doklad pre zúčtovanie.

Účastnícky poplatok je stanovený dohodou v zmysle zákona č. 18/1996 Z.z. v znení neskorších predpisov.

PozvánkaZobraziť pozvánku (vo formáte .PDF)
Prihlásenie Na tento kurz sa už nemôžete prihlásiť. Je po uzávierke.

Vaše otázky a pripomienky k podujatiu

Sem môžete písať otázky pre lektorov alebo názory na priebeh seminára.

Stránku vytvoril Michal Biroš | Powered by PHP-Fusion. | Copyright © 2008 | Prihlásiť