Pracovné stretnutie  PRE VEDÚCE ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ - ÚČTOVNÍCTVO – ODPADY – VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

Termín

30.-31. máj 2017, Začiatok: 12:00 (Prihlasovanie na toto podujatie je po uzávierke)

Miesto konania:

Tatranská Lomnica, Hotel Titris

Kategória:

pracovné stretnutie

Cieľová skupina:

vedúce školských jedální, zamestnanci obcí, ktorí majú na starosti financovanie školskej jedálne

Kapacita:

70

Uzávierka:

30.05.2017

Variabilný symbol:

303105

Organizátor:

RVC Košice, RVC Michalovce, RVC Prešov

Cena pre členov:

124 €

Cena pre nečlenov:

141 €

Program:

1.deň:       Základy ekonomiky a základná ekonomická dokumentácia školskej jedálne.
Lektorka: Mgr. Katarína Tamášová

  • Príprava podkladov pre účtovníctvo školy – základy zo zákona o účtovníctve.
  • Dokumentácia ŠJ a finančná kontrola – základy zo zákona o finančnej kontrole.
  • Rozpočet a rozpočtové pravidlá – základy zo zákona o rozpočtových pravidlách.
  • Školská jedáleň a inventarizácia.

Nakladanie s odpadmi vznikajúcimi pri prevádzke školských jedální v súlade s ustanoveniami zákona č.79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších právnych predpisov
Lektorka: RNDr. Iveta Pristašová

  • prehľad legislatívnych predpisov v oblasti odpadového hospodárstva
  • nakladanie s odpadmi katalógové číslo : 20 01 08- biologicky  rozložiteľný kuchynský a reštauračný odpad, 20 01 25- jedlé oleje a tuky, 19 08 09- zmesi tukov a olejov z odlučovačov oleja z vody obsahujúce jedlé oleje a tuky a pod.
  • vedenie evidencie o  odpadov podľa vyhlášky  Ministerstva životného prostredia SR č. 366/2015 Z. z. o evidenčnej povinnosti a ohlasovacej povinnosti (evidenčný list odpadu,  ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním atď.)

2. deň: Verejné obstarávanie potravín
Lektorka: Mgr. Katarína Tamášová

  • opis predmetu zákazky
  • podmienky účasti, kritériá hodnotenia
  • sezónnosť potravín a výhody
  • bezpečnosť a kvalita  potravín, biopotraviny
  • Dokážete/me aplikovať uznesenie vlády SR č. 168 z mája 2016 k zásadám pre zvýšenie bezpečnosti a kvality nakupovaných surovín pre hromadné stravovanie v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní?
  • Materiálno-spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie MŠVVaŠ SR od septembra 2016.
  • Ako na prieskum trhu a výzvy  - vzorová dokumentácia.

Vaše otázky a pripomienky k podujatiu

Sem môžete písať otázky pre lektorov alebo názory na priebeh seminára.

Zmluvné podmienky:

Regionálne vzdelávacie centrum Košice
Sídlo združenia a kancelárie: Hlavná 68, 040 01  Košice

IČO: 31268650
DIČ: 2021412756
Bankové spojenie: VÚB, a.s.

IBAN: SK51 0200 0000 0012 7403 5053
SWIFT (BIC) kód banky: SUBASKBX

Pozvánka obsahuje všetky údaje potrebné k úhrade vložného a spolu s príjmovým pokladničným dokladom, resp. výpisom z účtu  o úhrade poplatku tvorí doklad pre zúčtovanie. Účastnícky poplatok je stanovený dohodou v zmysle zákona č. 18/1996 Z.z. v znení neskorších predpisov. RVC Košice nie je platcom DPH.